Kees Zwamborn directeur opleidingen bij Ajax

Ajax heeft Kees Zwamborn aangetrokken voor de functie van directeur opleidingen. De huidige trainer van NAC is op voorspraak van de nieuwe trainer Co Adriaanse met de Amsterdamse voetbalclub een contract voor onbepaalde tijd overeen gekomen. Zwamborn wordt de opvolger van interim-trainer Hans Westerhof die volgend seizoen hoofdtrainer bij Willem II wordt.

De 48-jarige Zeeuw, eind jaren zeventig speler van Ajax, toonde zich verguld met zijn nieuwe baan. ,,Het is iets heel anders dan het trainerschap, maar dat komt later misschien nog wel'', aldus Zwamborn. Zijn contract bij NAC zou deze zomer niet worden verlengd. Vorig seizoen werd hij bij FC Den Bosch ontslagen.

Ajax is verder van plan te gaan samenwerken met Volendam. ,,We zijn er nog niet helemaal uit'', lichtte Co Adriaanse toe. ,,Hopelijk wel binnen enkele weken. Op dit moment is de doorstroming van de A1 naar de selectie niet goed. Na de A-junioren kunnen talenten in de toekomst doorstromen naar de hoofdselectie van Ajax of Volendam. Ook moeten we onze jonge spelers in de toekomst bij subtoppers blijven stallen. Nu Westerhof mij bij Willem II opvolgt, is het wellicht mogelijk enkele spelers in Tilburg onder te brengen.'' Als Ajax met Volendam gaat samenwerken willen de Amsterdammers ook de nieuwe trainer van de club uit de eerste divisie bepalen.

Ajax blijkt er in geslaagd het kader van de club verder in te vullen. Oud-spelers Peter Boeve, John van 't Schip en Leo van Veen worden het komend seizoen bij het eerste elftal betrokken. Boeve verhuist met hoofdtrainer Co Adriaanse naar Amsterdam en blijft assistent van de nieuwe trainer van Ajax. Boeve zal naast Adriaanse op de bank plaats nemen.

Ook Van 't Schip mag zich over vier maanden assistent-trainer bij Ajax noemen. De huidige trainer van het eerste A-juniorenelftal van Ajax gaat zich in het weekeinde vooral bezig houden met het analyseren van tegenstanders. Leo van Veen treedt vanaf 1 juli in dienst als hersteltrainer van Ajax. De huidige trainer van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika volgt Bobby Haarms op die een adviserende rol krijgt bij het onderhoud van de grasvelden in en rond de Amsterdam Arena. Van Veen wordt bij Ajax Cape Town opgevolgd door Henk Bodewes.

Arnold Mühren treedt vanaf het komende seizoen in dienst als trainer bij de jeugdopleiding van Ajax. Het is nog niet bekend welk team hij daar onder zijn hoede krijgt. Met Danny Blind wordt nog gepraat over een functie als jeugdtrainer.

Tonnie Bruins Slot krijgt een coördinerende functie bij de buitenlandse clubs waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. De huidige trainer van het tweede team van Ajax wordt opgevolgd door Jan Olde Riekerink, op dit moment assistent van interim-trainer Hans Westerhof.