Kees Hillen wordt hoofd klassieke muziek Avro

Kees Hillen, sinds 1990 artistiek leider van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wordt per 1 september projectleider klassieke muziek bij de Avro. In die nieuwe functie wordt hij bij de omroepvereniging verantwoordelijk voor de klassieke muziek op radio, tv en internet. Onder leiding van de nieuwe directeur Ad 's-Gravesande zal de Avro daaraan meer aandacht gaan besteden, evenals aan andere uitingen op het gebied van kunst en cultuur. De musicoloog Hillen (54) was van 1973 tot 1983 hoofd klassieke muziek bij de Vara, waar hij onder andere programmeur was van de Matinee op de Vrije Zaterdag, en daarna directeur promotie bij Donemus, de uitgeverij van Nederlandse muziek. Onder Hillens leiding werd de Russische dirigent Valery Gergjev aangesteld als chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het orkest benoemde Rob Overman, voormalig directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest in Amsterdam, met ingang van 1 mei tot algemeen directeur.