Ankie Blommaert blijkt vermoord

Aan de hand van gebitsgegevens is gisteren komen vast te staan dat de dode die maandag bij Lelystad is gevonden de vermiste Ankie Blommaert is. Het 16-jarige meisje verdween op 24 maart. Onderzoek heeft uitgewezen dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Dinsdag werd een 16-jarige jongen uit Lelystad aangehouden. Hij had eerder verklaard dat hij het meisje op de avond van haar vermissing in de buurt van haar huis had afgezet. Hij heeft geen bekentenis afgelegd. De politie wil geen mededelingen doen over de aard van het misdrijf. Kort na het verdwijnen van Ankie kwam een grote zoekactie op gang in het centrum van Amsterdam. Daar was het meisje in het weekeinde na haar verdwijning mogelijk gezien. Familie en vrienden plakten affiches met een foto van het meisje in het centrum.