United houdt twijfels over Van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij is gisteren voor de tweede keer niet door de medische keuring van Manchester United gekomen. De Engelse club gaat de testresultaten van de rechterknie van de spits nader bestuderen. Van Nistelrooij hervatte vanmorgen de training bij PSV.

Manchester United en PSV werden het vorige week eens over een transfer die de Eindhovenaren een bedrag van ongeveer 65 miljoen gulden zou opleveren. Het was de bedoeling dat Van Nistelrooij dinsdag na de medische keuring aan het publiek in Manchester zou worden gepresenteerd. Maar na twee dagen van uitgebreide medische tests zijn de twijfels bij de Britse medici over de gesteldheid van de knie van Van Nistelrooij nog niet weggenomen, ondanks uitleg van PSV-clubarts Cees-Rein van den Hoogenband. De keuringen hadden plaats in een privé-kliniek in het plaatsje Cheadle.

Van Nistelrooij raakte op 7 maart geblesseerd in een oefenduel tegen het Deense Silkeborg. In de mediale band van zijn rechterknie werd een scheurtje geconstateerd. De knie heeft na de operatie twee weken in het gips gezeten. Daarna droeg de spits vier weken een brace die anderhalve week geleden af mocht. Van Nistelrooij hervatte vorige week de training.

Volgens PSV-woordvoerder Pedro Salazar Hewitt is er niets aan de hand. ,,De blessure is zo goed als genezen. Er zijn alleen nog een aantal bewegingen die Ruud niet kan maken. Hij moet weer op krachten zien te komen. Manchester wil 120 procent zekerheid hebben.''

Het is niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren, maar volgens PSV is er geen sprake van dat de transfer van de baan is. ,,Integendeel. Ik ga er nog steeds van uit dat de knie van Ruud weer honderd procent wordt. En ik snap best dat Manchester United zeker bij zo'n toptransfer geen enkel risico wil nemen. Wij zullen zo snel mogelijk met onze clubarts Van den Hoogenband de rapporten van de keuring gaan bekijken. Vervolgens gaan we met Manchester United overleggen wat er nu moet gebeuren'', zei manager Frank Arnesen. PSV verwacht dat de spits over drie tot vier weken weer fit genoeg is om wedstrijden te kunnen spelen. Manchester zou Van Nistelrooij volgens de krant The Guardian pas tegen die tijd weer aan een medische test onderwerpen.

PSV-voorzitter Harry van Raaij heeft vanmiddag een gesprek met Van den Hoogenband, Van Nistelrooij en diens zaakwaarnemer Rodger Linse. Van Raaij heeft tegen de Britse media gezegd dat hij Van Nistelrooij graag weer terugneemt bij PSV als Manchester problemen blijft maken over zijn knie.

Volgens verschillende Britse kranten zou er bij Manchester United verdeeldheid zijn over de transfer. Manager Alex Ferguson zei ruim een week geleden dat de Nederlandse spits niet op zijn lijstje stond. De spits werd op voorspraak van voorzitter Martin Edwards toch gehaald. Ook zou Ferguson ontstemd zijn geweest over de persconferentie die Van Nistelrooij in Eindhoven hield. Volgens The Guardian had de club de transfer nog stil willen houden. Na de bekendmaking van het nieuws door PSV en de speler zelf moest Manchester de spits wel deze week naar Engeland laten komen.