Selectie Theater

2100

Cabaretier Vincent Bijlo maakt zijn eigen leven tot onderwerp voor een spervuur van grimmige grappen. 28 april Amsterdam Bellevue, 2 mei Zwolle Odeon, 3 mei Vlaardingen Stadsgehoorzaal.

Een Echte Van Dongen

Veelzijdige cabaret-solo van Lenette van Dongen over de keus tussen vrije expressie en de dwang van de discipline, trefzeker opgedist in conférences, verhalen en liedjes. 28 april IJmuiden Stadsschouwburg, 2, 3 mei Tilburg Schouwburg.

Misery

Actrice Geert de Jong en acteur Eric Schneider zijn beide te zien in een grootse, spannende en ook ambachtelijke acteerprestatie in Misery, een thriller op de Bühne door het Nationale Toneel uit Den Haag. Een schrijver wordt getiranniseerd door zijn gepassioneerde fan, tot de dood erop volgt. De regie is van Lodewijk de Boer. 28, 29 april Amsterdam, Stadsschouwburg, 2 mei Veenendaal, De Lampegiet, 3 mei Venlo. Maaspoort.

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 28 april Etten-Leur De Nobelaer, 29 april Leiden KNO, 3 mei Utrecht Stadsschouwburg.

Bocht En Bumpers

Olga Zuiderhoek en Peter Faber spelen spelletjes in een geraffineerde dialoog van Paul Haenen vol cabaret-effecten en moderne relatiepraat. 28 april Delft De Veste, 29 april Dordrecht Kunstmin, 2 t/m 11 mei Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals. 28, 29 april Groningen Stadsschouwburg, 2, 3 mei Zoetermeer Stadstheater.

En verder

De PianostemmerBert Klunder speelt een somberaar die grappig is ondanks zichzelf. 28 april Gouda Schouwburg, 29 april Voorburg De Tobbe, 3 mei Roosendaal De Kring; IJdele Hoop Beeldend en muzikaal vermaak over God, goesting en gekkigheid door het Vlaamse kleinkunstduo Kommil Foo. 2 mei Heerlen Stadsschouwburg, 3 mei Roermond De Oranjerie; De zelfmoord van de meisjes t/m 28 april in de Krijn Boon studio van de Rotterdamse Schouwburg; Uitgestelde Ontmoeting Jasperina de Jong en Louis van Dijk in een stijlvol vertoon van virtuositeit: chansons, cabaret en licht-klassiek. 1 mei Eindhoven Stadsschouwburg, 4 mei Groningen Stadsschouwburg; Zin Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 28 april Tilburg Schouwburg, 2 mei Gorcum De Nieuwe Doelen, 3 mei Rijswijk Schouwburg.