Premie PGGM waarschijnlijk niet omhoog

De pensioenpremies in de gezondheidszorg hoeven in 2001 voor het eerst sinds jaren waarschijnlijk niet omhoog. ,,Er is tot 80 procent kans dat dit niet nodig is'', aldus directievoorzitter D. de Beus van pensioenfonds PGGM gisteren bij de presentatie van het jaarverslag.

Het fonds is begonnen met zwaardere beleggingen in fondsen zonder beursnotering en gaat zich begeven op de termijnmarkten voor grondstoffen zoals energie, landbouwproducten en metalen. Daarnaast is besloten het valutarisico van beleggingen geheel af te dekken via contracten. Dat gebeurde tot nu toe in ongeveer de helft van de gevallen. De beleggingsopbrengsten van PGGM liepen vorig jaar op van 12,1 naar 20,5 miljard gulden. Een reusachtig bedrag, gezien de krappe 2,2 miljard die aan premies binnenkwam.