Kapper doodt klant met schaar

Een herenkapper op de Albert Cuypstraat heeft gistermiddag in zijn zaak met een schaar een dertigjarige klant doodgestoken.

Volgens gegevens van de politie stapte de man de kapperszaak binnen en wilde hij onmiddellijk geknipt worden. De kapper vertelde de man dat hij rustig op zijn beurt moest wachten. De klant had al vaker voor onrust in de zaak gezorgd. De klant nam dit keer geen genoegen met de wachttijd en ging de kapper te lijf.

In de worsteling die daarop volgde heeft de kapper de man toen met zijn schaar gestoken. In de zaak waren meerdere klanten aanwezig.

Toen de politie arriveerde, was de kapper daar nog. Hij is aangehouden. Personeel van de traumahelikopter en de GG en GD verleende eerste hulp en reanimeerde het slachtoffer. De man werd overgebracht naar het ziekenuis waar hij aan zijn verwondingen overleed. Marktkooplieden van de Albert Cuyp betreuren de steekpartij. Vorige week was er op de markt ook al een steekincident. Een marktkoopman maande toen een fietser tot afstappen, omdat de markt een voetgangersgebied is. In de ruzie die toen ontstond stak de fietser de marktkoopman.