Hongerstaking Tunesiër

Een Tunesische journalist en activist voor de rechten van de mens, Taoufik Ben Brik, heeft vandaag meegedeeld zijn hongerstaking uit protest tegen schendingen van zijn rechten te hervatten, desnoods tot de dood. Ben Brik had zijn op 3 april begonnen hongerstaking gisteren opgeschort op verzoek van vrienden en verwanten en van Marie-Claire Mendès-France, weduwe van een voormalige Franse premier, die daartoe speciaal naar Tunis was gekomen. Met de opschorting wilde hij bereiken dat gevangen verwanten en vrienden zouden worden vrijgelaten. Ben Brick (39) startte zijn hongerstaking om te protesteren tegen het innemen van zijn paspoort en ,,het verbod om te schrijven over de toestand van de rechten van de mens'' in Tunesië. Een rechter heeft hem verboden het land te verlaten naar aanleiding van een onderzoek naar twee kritische artikelen die Ben Brik, die correspondent is van de Franse krant La Croix en andere Europese media, in de buitenlandse pers heeft gepubliceerd.