Van Nistelrooij bij United niet goedgekeurd

De medische staf van Manchester United heeft Ruud van Nistelrooij gisteren nog niet goedgekeurd. De geblesseerde rechterknie van de spits van PSV zal nader moeten worden onderzocht, voordat de transfer van ruim zestig miljoen gulden definitief een feit kan zijn.

Daardoor ging de officiële presentatie van de 23-jarige speler gistermiddag in Manchester plotseling niet door. ,,We zullen de komende dagen nog een aantal tests doen'', verklaarde de financieel directeur van de Engelse landskampioen, David Gill. Manchester United wenste verder geen commentaar te geven.

De zaakwaarnemer van Van Nistelrooij, Rodger Linse vertelde later dat de speler tijdens een onderzoek door een onafhankelijke arts in het ziekenhuis ,,een bepaalde oefening'' niet naar behoren had kunnen uitvoeren. De spierkracht zou daarvoor nog niet voldoende zijn. Van Nistelrooij scheurde op 7 maart tijdens een oefenwedstrijd met PSV tegen het Deense Silkeborg de mediale band in zijn rechterknie. Zijn been is pas sinds een week uit een brace.

Op verzoek van de speler is de clubarts van PSV, Cees-Rein van den Hoogenband, vandaag naar Manchester gevlogen. Hij moet uitleg geven over het verloop van de blessure van Van Nistelrooij. Volgens Van den Hoogenband is de situatie niet alarmerend. Hij stelt dat de spits op de goede weg is. Vorige week begon Van Nistelrooij bij PSV met de hersteltraining. De speler sprak vorige week zelfs de hoop uit dat hij in de laatste competitiewedstrijd van PSV in de competitie, thuis tegen NEC over tweeënhalve week, nog even in actie zou kunnen komen.

Van Nistelrooij wilde gisteren geen uitspraken doen over de verrassende stagnatie van zijn overgang naar Manchester United. Zijn zaakwaarnemer Linse zei er echter niet aan te twijfelen dat de transfer doorgaat. PSV-voorzitter Harry van Raaij betreurt met name voor Van Nistelrooij de ontstane situatie. ,,Maar als Manchester United hem niet meer wil hebben, neem ik Ruud graag weer terug'', zei Van Raaij.

Inmiddels is er in Engeland grote belangstelling voor de recordtransfer van de Nederlander ontstaan. Acht cameraploegen en bijna honderd journalisten zaten gistermiddag in Manchester klaar voor de op het laatste moment afgelaste presentatie van Van Nistelrooij. Bij de Engelse bookmakers is de aanvaller zelfs al favoriet om volgend jaar topscorer van de Premier League te worden. Hij deelt de koppositie met Kevin Phillips van Sunderland. Na de komst van Van Nistelrooij zal waarschijnlijk één van de huidige spitsen van Manchester United worden verkocht. De Noor Ole Gunnar Solskjaer en Teddy Sheringham worden als slachtoffers genoemd.