STEMMEN IN DE NACHT: PYJAMA FM

De 25-jarige Evelien de Bruijn (foto) behoort tot de groep van jonge AVRO-talenten die 's nachts tijdens werkdagen wisselend het nachtprogramma Pyjama FM op Radio 3 presenteren. Zij doet het al ongeveer een jaar en is op woensdagnacht te horen. Tot voor een paar weken van 4 tot 6 uur, maar sinds kort van 1 tot 3 uur. Zij heeft, zo zegt zij, een vaste kern van luisteraars, onder wie vrachtwagenchauffeurs, beveiligingsbeambten, verpleegkundigen, horecapersoneel en vroege en late stappers. Naast haar presentatiewerk werkt zij ook aan de productie van het programma Arbeidsvitaminen en interviewt zij voor Radio 4 bekende Nederlanders over hun drie beste klassieke platen. Maar het presenteren van Pyjama FM heeft toch haar voorkeur. ,,In de nacht presenteren is heel bijzonder, hoewel je maar dertigduizend luisteraars hebt. Want direct contact met je luisteraars is toch het leukste. Je geeft daar je eigen richting aan. Ik werk vaak op basis van de actualiteit en vraag dan naar meningen. Onlangs heb ik een hele uitzending met Belgenmoppen gehad. Misschien oubollig maar het is toch een heel leuke uitzending geworden.''

Soms slipt er wel eens een grappenmaker in de uitzending die met een imitatie van de Friese weerman Piet Paulusma de show probeert te stelen. De Bruijn werpt zich in haar uitzending ook wel op als koppelaarster en helpt verliefde jongens met het overbrengen van hun gevoelens voor een meisje. Zij noemt zich een echt radiodier en heeft niet echt belangstelling om met haar `kop' op televisie te verschijnen. Op termijn zou ze wel een radioprogramma op de dag willen. Maar voorlopig vindt ze de mix van hits, tips en popnummers in Pyjama FM de ideale vorm van nachtmuziek. Daar schaart zij ook `klassiekers' van Mother's Finest en Metallica onder. ,,Die doen het altijd leuk.''

(Foto Louk Röell)