Galerie veilt 212 werken voor vrijlating Klashorst

Gallery Donkersloot in Amsterdam veilt vandaag 212 kunstwerken om geld bij elkaar te krijgen voor de vrijlating van Peter Klashorst. De beeldend kunstenaar werd zaterdag in het streng islamitische Senegal opgepakt omdat hij naakte modellen gebruikte voor zijn schilderijen en omdat hij illegaal schilderijen zou exporteren. Hij zou vandaag worden voorgeleid aan de procureur-generaal in Dakar.

Enkele tientallen kunstenaars hebben belangeloos werken ter beschikking gesteld voor de benefietveiling. Onder hen Jan Cremer, Herman Brood en `Hanky Panky' Schiffmacher. Ook zullen veel kunstwerken van Klashorst zelf onder de hamer gaan. De galerie hoopt op een opbrengst van 25.000 gulden. Hiermee zou een eventuele borgsom kunnen worden betaald. De veiling stond aanvankelijk maandag gepland, maar omdat de opkomst tegenviel, werd deze uitgesteld tot vandaag.