Fuck you

Geen haar zit verkeerd en geen naad loopt scheef. Een Chanel-receptie kent alleen maar perfecte mensen. Op een oudere man met een scheve voortand na is iedereen even mooi en leeg. De gesprekken zijn navenant. Het gaat alleen over Cannes, Parijs en Rome. Het enige onvertogen woord is de slechte roomservice in Milaan.

Uit het niets doemt een man op. Hij draagt een C&A-pak en er zit een pleister op zijn voorhoofd. Er klopt niets van. De bodyguard die hem heeft binnengelaten, kan de volgende show wel vergeten. De hele beau monde loopt met een grote boog om hem heen. Hij is de melaatse van de zaal. Een paar lijfwachten proberen hem weg te trekken, maar geven het op bevel van hun chef op. Tegen zoveel commotie is het gezelschap niet opgewassen. ,,Fuck you'', roept hij als een ober hem voor de zoveelste keer voorbijloopt. Het klinkt als een gedicht. Een mooier woord is er niet op deze receptie.

    • Ad Kooyman