Vijf mensen omgekomen door geweld

Vijf mensen zijn in het afgelopen paasweekeinde door geweld om het leven gekomen. Een vrouw die haar huisgenote doodstak pleegde zelfmoord en in Lelystad werd het dode lichaam gevonden van een vrouw, die mogelijk eerder is omgebracht.

In Utrecht heeft een 70-jarige man zaterdag zijn 46-jarige echtgenote om het leven gebracht. De man meldde zich na zijn daad bij een politiebureau en leverde de sleutels van zijn woning in. De politie trof de gedode vrouw aan, die door verstikking om het leven was gekomen. De politie vermoedt dat de man tot zijn daad is gekomen door relatieproblemen.

In Nistelrode is een 61-jarige inwoner van dat Brabantse dorp in de nacht van maandag op dinsdag door een onbekende doodgeschoten. Kort na middernacht hoorden buurtbewoners meerdere schoten. De politie trof het slachtoffer aan in een brandgang. Ze is een onderzoek begonnen.

In Groningen zijn zondag twee Chinese asielzoeksters dood aangetroffen. Sectie heeft uitgewezen dat een van de twee door messteken om het leven is gekomen. De tweede Chinese heeft de messteken in een flat toegebracht en is daarna van vier hoog naar beneden gesprongen. Aan de steekpartij en de zelfmoord van de dader is volgens de politie een hevige ruzie voorafgegaan. De vrouwen waren huisgenoten en woonden met drie baby's in het appartement. De kinderen zijn ondergebracht bij pleeggezinnen.

In Deventer is zaterdagavond een nog onbekende man op straat doodgeschoten. De politie heeft op de plaats van de schietpartij twee aanhoudingen verricht. Het Recherche Bijstand Team IJsselland heeft de zaak in onderzoek en wil in het belang van dit onderzoek voorlopig geen nadere mededelingen doen.

In Amsterdam-West is zaterdagavond een 38-jarige inwoner van de hoofdstad om het leven gekomen na een schietpartij. De politie heeft de vermoedelijke dader, een 17-jarige Amsterdammer en een snackbarhouder aangehouden. Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie in een eethuisje.

Bij de Oostvaardersplassen bij Lelystad heeft een voorbijganger maandagmiddag het dode lichaam van een vrouw gevonden. De politie kon vanochtend nog niets zeggen over de identiteit van de dode. In Lelystad wordt sinds 24 maart van dit jaar de 16-jarige Ankie Blommaert vermist.