Verlies KPNQwest loopt op

Het verlies van telecombedrijf KPNQwest is in het eerste kwartaal van dit jaar verdrievoudigd als gevolg van een verdere uitbreiding van het glasvezelnetwerk en van overnames. Dat heeft het bedrijf, een samenwerking van KPN en het Amerikaanse Qwest, vandaag bekendgemaakt. Het verlies nam toe tot 27,7 miljoen euro (61 miljoen gulden) tegenover 9,1 miljoen euro een jaar eerder. KPNQwest bouwt een glasvezelnetwerk dat 46 Europese steden onderling moet verbinden. De omzet in het eerste kwartaal verdubbelde tot 78,7 miljoen euro (173,4 miljoen gulden). ,,In het eerste kwartaal bleven we wat betreft omzet aan stootkracht winnen dankzij het binnenhalen van belangrijke contracten'', aldus bestuursvoorzitter Jack McMaster in een verklaring. Het aandeel KPNQwest daalde vanochtend op het Damrak na bekendmaking van de cijfers. (Redactie Economie)