Intimiteit

De sanitaire unit op mijn werk telt twee wc's, die onderling zeer gehorig zijn.

Op de andere wc heeft een gesprek plaats, tussen moeder en kind neem ik aan, want de vrouwenstem zegt: `Wacht, even de broek naar beneden doen.'

Op slag vertoef ik in het verleden en ik mijmer over de intimiteit die je als jonge moeder hebt, wanneer je met je kleuter samen één wc gebruikt. Het moet een ouderwets zoet kind zijn, want tegen de stroom van vriendelijk gebabbel zegt het niets terug. Maar anders zou de moeder zo'n kleintje natuurlijk ook niet meenemen naar haar werk.

`Nu moet ik de broek weer even ophijsen, hoor', klinkt het. Ik doe extra lang over het handen wassen, benieuwd als ik ben naar moeder en kind. Er verschijnt alleen een jonge vrouw. Tegen haar oor houdt ze een telefoon geklemd, waarin ze roept: `Nou dag mam, ik moet gauw weer verder.'

    • Ineke Holierhoek