Hockeyers OZ verliezen in strijd om derde plaats

Oranje Zwart heeft het hockeyseizoen in mineur afgesloten. In de strijd om de derde plaats bij het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars verloor de ploeg uit Eindhoven gisteren in Spanje met 4-2 van Harvestehuder uit Hamburg. OZ verspeelde zondag de kansen op het bereiken van de finale door met 2-1 te verliezen van Reading, dat gisteren in de eindstrijd niet opgewassen was tegen thuisploeg Atlétic Terrassa. Twee weken geleden werd de ploeg van coach Michel van den Heuvel op knullige wijze uitgeschakeld in de strijd om de Nederlandse titel.

In het vrouwentoernooi in Keulen ging Amsterdam gisteren eveneens onderuit. In de finale was Rot-Weiss Keulen, vorig jaar nog winnaar van de Europa Cup I, met 3-2 te sterk voor de ploeg, die zaterdag aan de halve finales van de play-offs begint tegen Kampong. Het beslissende doelpunt kwam gisteren in blessuretijd op naam van de Duitse international Heike Lätsch. Amsterdam gaf twee keer een voorsprong uit handen.