`Fusie beurzen bijna rond'

De aangekondigde fusie tussen de beurzen van Londen en Frankfurt kan in tien dagen rond zijn nu het grootste struikelblok is weggenomen, zo meldt de Financial Times. De onderhandelaars zijn het volgens de Britse zakenkrant eens geworden dat de afwikkeling van de transacties buiten de fusie blijft. De Duitse beurs wilde aanvankelijk haar belang van 50 procent in het afwikkelingsbedrijf Clearstream meenemen in de fusie. Londen heeft echter sinds het begin van de jaren negentig geen belang meer in een dergelijk bedrijf.

Door de afwikkeling erbuiten te laten is een fusie op gelijkwaardige basis mogelijk. Voor Londen, dat gemeten naar de beurswaarde van de genoteerde bedrijven de grootste van Europa is, was dit een belangrijke voorwaarde. Wat wel gefuseerd wordt zijn de beurzen zelf, alsook het belang van 50 procent dat de Duitsers hebben in Eurex, een derivatenmarkt. (Redactie Economie)