Badmintonploeg wint brons en schrijft historie

De Nederlandse badmintonploeg heeft geschiedenis geschreven bij het EK voor landenteams. Door een overwinning van 4-1 op Zweden veroverde de ploeg voor het eerst een medaille op het toernooi. Chris Bruil en Erica van den Heuvel bezorgden Nederland met de beslissende winst in het gemengddubbel een bronzen plak. Denemarken prolongeerde de Europese titel. In de finale werd met 4-1 van Engeland gewonnen.

Naast de derde plaats zetten het mannen- en vrouwendubbel een belangrijke stap richting Olympische Spelen. Dennis Lens en Quinten van Dalm, en Nicole van Hooren en Lotte Jonathans voldeden aan de opdracht om in de landenwedstrijd twee keer te winnen. De koppels houden hiermee uitzicht op de eerste zestien van de wereldranglijst, een vereiste voor deelname in Sydney.