Avalix fuseert met Astra

De automatiseerders Avalix en Astra willen fuseren. De twee willen samen verdergaan als ICT-dienstverlener onder de naam Aino. Door de fusie verwachten beide bedrijven beter het hoofd te kunnen bieden aan de grote behoefte aan hoogopgeleid personeel in een krappe arbeidsmarkt, zo hebben ze vandaag bekendgemaakt. De aandeelhouders van Avalix krijgen 71,5 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf en die van Astra de resterende 28,5 procent. Voorafgaand aan de fusie neemt Avalix de ICT-consultant Armedis Groep over. De plannen worden begin juni voorgelegd aan de aandeelhouders. De nieuwe combinatie had vorig jaar een pro forma geconsolideerde omzet van ongeveer 94 miljoen euro (207 miljoen gulden) en een nettowinst van 7,9 miljoen. Samen hebben de fusiepartners 1.250 medewerkers. (Redactie Economie)