Selectie Radio

Vroege vogels. O.a. aandacht voor een paasmis bij zonsopgang bovenop een berg in de Burren in Ierland; de vergisting van organisch afval in Groningen en de Europese regelgeving die ongunstig is voor de Nederlandse weidevogels. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. O.a. aandacht voor de herdenking door Armeniërs van de genocide op hun volk 85 jaar geleden waarbij 1,5 miljoen Armeniërs werden gedood. Vervolgens Conny Braam over haar nieuwe boek De woede van Abraham en een gesprek met de historicus Peter Klein over het aanbod van de laatste historische uitgaven. Tevens het slot een serie over het reddingswezen. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Reportages over jonge IT-bedrijven en live-gesprekken over de nieuwe economie. Onder anderen met internetpropagandist en -ondernemer Maurice de Hond over de vraag of de nieuwe economie gebakken lucht is. Ook aanwezig de Belgische hoogleraar Freddy van den Spiegel die meent dat Nederland zich te buiten gaat aan hype en opgeklopte onzin. Radio 1, 12.04-14.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn o.a. cabaretier Vincent Bijlo en stadsgids Raoul Serrée die de World Press Photo-tentoonstelling bezocht. Ook aandacht voor het nieuwe onderduikers- en verzetsmuseum in de Achterhoek. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Victor Löw praat over zijn rol in de film Lek die komende week in première gaat. Hij speelt een crimineel die een oude schoolvriend en politieagent tegenkomt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.