Selectie Radio

Debat op 5. Een debat over de Nederlandse slavenhandel, met Gert Oostindië, hoogleraar Caraïbische Studies aan de Universiteit van Leiden, programmamaker Guilly Koster en historicus Piet Emmer. Emmer schreef het vorige week verschenen boek De Nederlandse slavenhandel en is niet voor het oprichten van een monument; anderen pleiten daar wel voor en er wordt zelfs gedacht aan een vorm van schadevergoeding voor de nakomelingen van de voormalige slaven. Radio 5, 12.05-13.00u.

De Radio 5 Documentaire. De hoogleraar Turkse taal en cultuur Erik-Jan Zürcher, de Turkse publiciste Yeldag Özcan en Euro-parlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) praten over de genocide op Armeniërs in 1915 door de Turken. Lagendijk wil deze kwestie op de politieke agenda van de EU hebben. Radio 5, 13.05-13.50u.

Boven het Dal. Live gesprek met dr. Arnold Heertje die eind 1999 afscheid nam als hoogleraar staathuishoudkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zonder lesgeven kan hij niet en dus geeft hij les aan derdeklassers van het Vossiusgymnasium in Amsterdam, onder meer om het leraarschap weer status te geven. Radio 5, 16.02-17.00u.