Selectie Radio

Faros. Aandacht voor het forensisch DNA-onderzoek. In de toekomst wil men daarmee ook ras en de kleur van de ogen van de persoon in kwestie kunnen achterhalen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met regisseur Jean van de Velde over zijn film Lek die aanstaande donderdag in première gaat. Ook aandacht voor de kermissen in Nederland. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over leven en liefde van het in 1995 overleden en onafscheidelijke echtpaar Ellen en Gerry Waller. Filmcritica Ellen Waller werkte van 1970 tot het voorjaar van 1981 voor NRC Handelsblad. Verder aandacht voor de Amsterdamse kunstenaar Henri Roquas die kunst kookt. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van zanger Waylon Young, de cabaretière Kiki Heessels, het ensemble Njava en zanger/gitarist Roland Verstappen. Radio 2, 22.02-24.00u.

Nacht van de bijbel. Prominente predikers en entertainers vertellen het verhaal van de opstanding zoals dat door hen wordt beleefd. O.a. met dominee Nico ter Linden, zanger Stef Bos, hoogleraar Oude Testament Ellen van Wolde, ambassadeur Carl Nierhaus, priester Antoine Bodar, acteur Henk van Ulsen en theoloog Cees den Heyer. Radio 1 & 2, 0.04-7.00u.