Rellen in Enschede na voetbalwedstrijd

De politie heeft gistermiddag in het centrum van Enschede voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC Twente-PSV een groep van tachtig PSV-fans ingesloten en in twee bussen afgevoerd naar het hoofdbureau. De fans waren buiten de combiregeling om zonder kaartjes naar Borne gereden en daar op de trein naar Enschede gestapt. De politie verrichtte veertien aanhoudingen.

In het centrum van Enschede zochten de PSV'ers de confrontatie op met fans van FC Twente. Daarbij vielen over en weer rake klappen. Een onbekend aantal mensen raakte licht gewond.

De fans richtten in het centrum ook vernielingen aan. De PSV-hooligans werden tot na de voetbalwedstrijd vastgehouden. Na afloop van de met 3-1 door PSV gewonnen wedstrijd bleef het rustig in de stad.

In Eindhoven raakten zes supporters gewond nadat zij door een luifel waren gezakt. Twee supporters raakten daarbij zwaar gewond. (ANP)