Vier aanvallers terug in Nederlands elftal

Dennis Bergkamp, Boudewijn Zenden, Jimmy Hasselbaink en Pierre van Hooijdonk keren terug in het Nederlands elftal dat woensdag oefent tegen Schotland. Bondscoach Frank Rijkaard heeft 23 spelers opgeroepen voor het duel in het uitverkochte Gelredome van Arnhem. Ronald de Boer en Ruud van Nistelrooij ontbreken in de selectie vanwege blessures.

De huidige formatie moet leiden tot de definitieve groep van 22 namen voor het EK. Rijkaard wijst nog een derde keeper aan. Hij liet zich ontvallen Ed de Goey (Chelsea) geen slechte keus te vinden.

Na het bereiken van de halve finales in de Champions League was Barcelona-trainer Louis van Gaal kennelijk in een goede bui. Hij had geen enkel probleem met de selectie van zes internationals. Eerder had Van Gaal een gesprek aangevraagd met Rijkaard over de ongelukkige datum van de wedstrijd tegen Schotland. Dinsdag moet Barcelona voor de Spaanse beker een 3-0 achterstand zien weg te werken tegen Atlético Madrid.

Selectie Nederlands elftal: Van der Sar (Juventus), Westerveld (Liverpool); Frank de Boer (FC Barcelona), Ooijer (PSV), Bogarde (FC Barcelona), Konterman (Feyenoord), Numan (Glasgow Rangers), Reiziger (FC Barcelona), Stam (Manchester United); Winter (Ajax), Cocu (FC Barcelona), Bosvelt (Feyenoord), Seedorf (Internazionale), Van Bronckhorst (Glasgow Rangers), Davids (Juventus); Overmars (Arsenal), Kluivert (FC Barcelona), Makaay (Deportivo La Coruna), Hasselbaink (Atletico Madrid), Bergkamp (Arsenal), Zenden (FC Barcelona), Talan (Heerenveen) en Van Hooijdonk (Vitesse).