Vader Mafiaboy ook vast

De vader van de 15-jarige Canadese internetterrorist `Mafiaboy' is vorige week evenals zijn zoon in Montreal gearresteerd. De 45-jarige vader, eigenaar van een transportonderneming, zou het internetterrorisme van zijn zoon hebben gepland. Dat zou zijn gebleken uit afgeluisterde telefoongesprekken.

Mafiaboy, wiens echte naam nog geheim wordt gehouden, legde afgelopen februari een reeks van Amerika's meest bezochte websites lam door middel van zogeheten denial of service attacks. Daarbij bestoken cybervandalen vanaf een aantal gekraakte computers een website met enorme hoeveelheden nutteloze data. Zo kreeg Yahoo! bij de aanval op 7 februari per seconde evenveel data te verwerken als normaal in een jaar met alle verlammende en uiterst kostbare gevolgen vandien.

Na een verblijf van enkele dagen op het politiebureau, waar hij werd verhoord door de Canadese politie en de Amerikaanse FBI, mocht Mafiaboy woensdag onder voorwaarden terug naar huis. Hij mag zijn drie voornaamste computervrienden niet zien, hij moet naar school en hij dient na acht uur 's avonds thuis te zijn.