Selectie Radio

Kleur bekennen. Gesprek met de kunsthandelaar Herman Krikhaar die deze week zeventig jaar werd. In de uitzending zegt hij ,,ik had een heel goede schilder kunnen zijn, maar ik had de moed niet om armoede te lijden''. Radio 5, 18.02-19.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van schilderes en vertaalster Nina Targan-Mouravi in Haarlem, besprekingen van de film Summer of Sam (regisseur Spike Lee), de expositie Striptease van Marlene Dumas en fotograaf Anton Corbijn, en het boek Morgenster van Jaap Scholten. Tevens een atelierbezoek van Toine Moerbeek en de weeksluiting door Heere Heeresma. Radio 5, 22.02-24.00u.

Kamerbreed. Staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema en de Friese commissaris van de koningin Ed Nijpels praten over toerisme en regionale ontwikkelingen. Morgen, Radio 1, 11.04-12.00u.