POTTER HOEKJE

Omdat de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk zijn en zoveel kinderen ze graag lezen, elke week nieuwtjes over Harry Potter in dit speciale Potterhoekje.

Dreuzels in VS samen tegen Potter-verbod

IN 13 STATEN van Amerika wordt overwogen om de Harry Potter-boeken te verbieden op scholen. Want, zo zeggen de christelijke Potter-tegenstanders: schrijfster Jo Rowling is `hekserij-vriendelijk'. Ze maakt reclame voor hekeserij en duivelse praktijken in haar boeken over de tovenaarsleerlingen.

In sommige staten wordt nog overlegd, maar in een provincie in de staat Michigan is het al zo ver: daar zijn de Potter-boeken uit de schoolbibliotheek verwijderd en mogen de ze niet meer voorgelezen worden in de klas. Daar is het Potterverbod dus al van kracht.

In Amerika zijn veel Potterfans die daartegen protesteren. Ze hebben zich verenigd in een Dreuzelfront. Dreuzels heten in het Engels Muggles. Ze hebben een eigen webzijde www.mugglesforharrypotter.org en worden ook gesteund door internationale schrijvers-clubs, uitgevers en mensen die voor vrijheid van meningsuiting zijn. Al 1.400 dreuzels zijn lid geworden, sinds het Dreuzelfront is gevormd vorige maand. Je kunt je aanmelden via hun webzijde; als je geen internet hebt, kun je het Potterhoekje een brief sturen met naam en adres, dan geven wij je op bij de Dreuzels voor Harry Potter. Stuur je brief aan Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet Potterhoekje en Dreuzelprotest op je enveloppe.

Ik mis Harry zo

HOI IK BEN Babette, ik ben zeven jaar. Ik ben erg fan van Harry Potter. Ik heb met mijn moeder (Biep) en mijn zus en broer (Job en Carlijn) Harry Potter gelezen. Maar we hadden het derde boek al uit. We hebben ze allemaal gelezen hoor. Daarom mis ik Harry Potter zo.

Maar in mijn gedachte kan ik Harry Potter zo zien. Daarom heb ik Harry getekend. Mijn vader is voor Draco Malfides. Dat vind ik erg goed hoor. Maar ik ben voor Harry Potter.

(Eigen nieuws Babette Smits, 7, Rhoon)

Wat vond je van Harry Potters derde boek? Las je het 's nachts? Speel je z'n avonturen na? Schrijf over je Harry Potter-belevenissen aan het POTTER HOEKJE, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet naam, adres en leeftijd op je brief.