Ex uit bestuur wegens crisis Filmmuseum

Sjarel Ex, de directeur van het Centraal Museum in Utrecht, is opgestapt als lid van de Raad van Toezicht van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Hij wil niet langer samenwerken met de Academie-directeur Jan Willem Schrofer. Want die speelt als bestuurslid van het Filmmuseum in Amsterdam een onjuiste rol, vindt Ex. Ex acht het bestuur van het Filmmuseum verantwoordelijk voor de huidige crisis in het Filmmuseum rond de plannen voor een nieuw te vormen Beeldinstituut in Rotterdam. De Filmmuseum-directie wilde daaraan meewerken en verhuizen naar Rotterdam. De directie is naar huis gestuurd door het Filmmuseum-bestuur. Volgens Ex is dat ten onrechte gebeurd. Met iemand die voor zulk `ondeskundig' cultureel beleid medeverantwoordlijk is wil Ex niet langer samenwerken, heeft hij laten weten.