Corruptie in China

Een van de vice-voorzitters van het Chinese parlement, Cheng Kejie, is uit de communistische partij gezet. Hij zal worden vervolgd wegens het aannemen van tien miljoen gulden aan steekpenningen. Cheng is de belangrijkste partijfunctionaris die sinds het begin van een hernieuwde anti-corruptiecampagne tegen de lamp is gelopen. Volgens de partijcommissie van discipline en onderzoek is Cheng schuldig aan overspel, en heeft hij samen met zijn getrouwde vriendin geld verdonkeremaand voor een toekomstig huwelijk met haar. ,,Cheng is ontaard geraakt omdat hij zijn idealen en geloof in het communisme overboord heeft gezet. Hij is gevallen voor de verleiding van geld en vrouwen'', aldus een woordvoerder. Het partijblad schreef vandaag: ,,Onze partij zal zeer beslist geen genade tonen. (..) Corrupte functionarissen kunnen zich niet schuil houden''.