Aalbers geeft nog geen duidelijkheid over miljoenen

Voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers heeft nog onvoldoende duidelijkheid kunnen verschaffen over de financiële gang van zaken toen de club onder zijn leiding stond. Volgens ingewijden ontbreekt tot dusver een steekhoudende verklaring voor het verdwijnen van ,,enkele miljoenen guldens''.

Aalbers is de afgelopen week ondervraagd door onderzoekers van accountantskantoor KPMG, dat al sinds februari in opdracht van Vitesse onderzoek doet. In mei volgt een tweede sessie. Zolang duidelijkheid ontbreekt is een deel van de afkoopsom van 4,5 miljoen gulden voor Aalbers bevroren.

Het onderzoek richt zich op zowel de handel in spelers als die in tv- en marketingrechten namens Vitesse. Zo zou er bij de transfers van Roy Makaay en Ferdi Vierklau een verschil van 20 procent zijn tussen het bedrag dat Tenerife betaald heeft, en Vitesse ontvangen. ,,Normaal gesproken krijgen tussenpersonen 10 procent'', aldus een ingewijde.

Verder heeft Vitesse onder Aalbers in het verleden zaken gedaan met diverse bedrijfjes waar Aalbers privé bij betrokken was, zoals een bedrijf dat volgens het Algemeen Dagblad vanochtend alle rechten op het Amerikaanse continent in handen had. Onduidelijk is het echter nog steeds of Aalbers daarover leden van de Raad van Toezicht van Vitesse heeft ingelicht. Aalbers was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.