Overname SUN door uitgeverij Boom

De Nijmeegse uitgeverij SUN heeft besloten zijn zelfstandigheid op te geven en toe te treden tot de Koninklijke Boom BV. SUN, dertig jaar geleden opgericht als Socialistiese Uitgeverij Nijmegen was al enige tijd op zoek naar een grotere fusiepartner. Het Boom-concern, waartoe onder meer de Uitgeverij Boom in Amsterdam en Boom Juridische uitgevers in Den Haag behoren, bleek de meest geschikte kandidaat te zijn.

Uitgeverij SUN zal in Nijmegen gevestigd blijven, als zelfstandige werkmaatschappij van de Koninklijke Boom BV. Bij SUN werken nu elf mensen en bij Boom ruim 400.

Volgens SUN-directeur Sjef van de Wiel is het de bedoeling dat SUN gaat uitbreiden. ,,Boom is van plan in ons te investeren. Waarschijnlijk komt er personeel bij en kunnen we het aantal titels vergroten.''

SUN blijft zich in de eerste plaats richten op het uitgeven van non-fictie, vooral op het gebied van filosofie, kunst, sociale wetenschappen, geschiedenis en architectuur.

Volgens Van de Wiel was SUN `zeer vereerd' met de belangstelling van Boom. ,,We waren ook in gesprek met andere concerns, maar voor ons gaf het de doorslag dat Boom nog altijd een familiebedrijf is. Daar voelen wij ons meer op ons gemak dan in de grotere concerns. Dat is belangrijk als je naar dertig jaar je onafhankelijkheid opgeeft. Bovendien heeft dochtermaatschappij Boom in Amsterdam een fonds dat verwant is aan het onze.''

    • Arjen Fortuin