Overname schaatsers verijdeld

SpaarSelect heeft een overname van zijn schaatsploeg door de DSB Groep verijdeld. Eerder deze week maakte de DSB Groep bekend dat Leen Pfrommer de coach wordt van de nieuwe ploeg waarvan Marianne Timmer (ex-Sanex) en Ids Postma (ex-KNSB) de boegbeelden vormen. Eigenlijk wilde het bedrijf van AZ-voorzitter Dirk Scheringa de Amerikaan Peter Mueller van SpaarSelect als coach. Hij zou een paar van zijn toppers mee kunnen nemen naar de nieuwe ploeg. Toen Mueller maandag liet weten dat hij bij SpaarSelect blijft, trok de DSB Groep oudgediende Pfrommer aan.

Praten kan geen kwaad, dacht Mueller nadat hij door de DSB Groep was benaderd. Omdat haast geboden was, stapte hij vorige week op het vliegtuig naar Nederland. Uiteraard zou de DSB Groep de kosten van het ticket, 5.100 dollar, aan de Amerikaan terugbetalen. Maar toen Mueller maandag liet weten dat hij bij SpaarSelect blijft, werd hem gezegd dat hij zijn 5.100 dollar bij zijn huidige werkgever moest declareren. Een woordvoerder van de DSB Groep ontkent dat, zoals hij ook de overnamepoging naar het rijk der fabelen verwijst.

Mueller zou met zijn sprinters Jan Bos, Erben Wennemars en Jakko-Jan Leeuwangh bij de DSB Groep vier keer zoveel kunnen verdienen. SpaarSelect-directeur Jan-Willem van Dijk zag zich afgelopen weekend genoodzaakt een tegenbod te doen. Mueller en zijn sprinters gingen akkoord met de verbeterde contracten. Van Dijk zou een rechtszaak hebben aangespannen en schadeclaims hebben ingediend bij de DSB Groep, als het viertal wél was vertrokken.

Gianni Romme was de enige topper bij SpaarSelect die geen belangstelling had voor een overstap naar de DSB Groep. ,,Maar als Mueller en de sprinters waren vertrokken, zouden wij met het schaatsen zijn gestopt'', zegt Van Dijk van SpaarSelect. Na het vertrek van Bob de Jong naar TVM bestaat de ploeg verder uit Tonny de Jong en de talenten Bas Brussche en Mark Tuitert. Van Dijk: ,,Romme heeft een sterke ploeg nodig en zou dus uiteindelijk vanzelf ook met Mueller naar de DSB Groep zijn gegaan.''