Hier & Daar

Paaswandeling

Brabant kent een grote verscheidenheid aan landschappen, bossen, heidevelden, beekdalen, cultuurgronden en moerasgebied. Onder leiding van een IVN-gids wordt op Tweede Paasdag gewandeld in 12 Brabantse natuurgebieden. O.m. Nuenens Broek bij de rivier De Dommel (laarzen mee!) de Kasteelbossen van Heeswijk en landgoed Annanina's Rust. De wandelingen duren anderhalf uur.

*Dag van het Landschap 24 april, gids bij Omroep Brabant 040-2949232 (Femke Fit) of de VVV's in de provincie Brabant.

Skate Life

Skaten, skeeleren, skateboarden, op 22 april begint het driedaagse evenement Univé Skate Life. Er is een skateschans, er zijn wedstrijden, demonstraties en clinics. Robby D! treedt alle dagen op met zijn rollerdisco. Skates kunnen worden getest bij de uitleen en wie de basis van het skaten beheerst, ontvangt een Skatevaardigheidsbewijs.

*Univé Skate Life, Jaarbeurs Utrecht, 22, 23 en 24 april, za zo 11-20u, ma 10-18u, toegang ƒ17,50, aan de kassa of bij ANWB-kantoren, Inl 030-2955560 of www.skatelife.nl

Beatlesdag

Op 22 april wordt voor de 21ste maal de Nederlandse aflevering van jaarlijkse internationale Beatlesdag gehouden. In het Utrechtste muziekcentrum Vredenburg wordt `herdacht' dat de groep er op 10 april 1970 de brui aan gaf. Er is een veiling van Beatles-artikelen er zijn kramen met platen, cd`s, foto's en andere Beatles-memorabilia.

*Beatlesdag, Muziekcentrum Vredenburg Utrecht, 22 april 10-17u30, ƒ20 Inl

beatunl@knoware.nl

Bloesemroute

Het rivierengebied van de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal is van oudsher bekend om zijn fruitboomgaarden. Tot en met half mei kunnen fietsers, wandelaars en automobilisten genieten van de witte en rose bloesem in de kersen- peren- en appelbomen. Er zijn in totaal 20 routes uitgezet, langs boomgaarden, rivieren en historische stadsgezichten.

*Bloesem- en Fruitbrochure 2000 ƒ5,95, te koop bij de VVV's in het rivierengebied en bij de grotere VVV kantoren

Kunstbeurs

In Den Haag begint op 21 april de Holland Art Fair. Zeventig galeries en kunsthandelaren presenteren en verkopen kunst uit de periode van 1900 tot 2000. Het aanbod omvat schilderijen, aquarellen, tekeningen, glas, sieraden en videokunst. Voor de sculpturen is een aparte beeldentuin ingericht.

*Holland Art Fair, Nederlands Congres Centrum Den Haag, 21 t/m 25 april vrij 11-22u, za t/m di 11-18u, entree ƒ20 , Inl Jaarbeurs 030-2955560/www.artsite.nl/haf

Stoomgemaal

Water en vuur zijn voldoende om een stoomgemaal te laten werken. Op 23 april wordt de kolengestookte stoommachine van het gemaal drie dagen in werking gezet. De smid laat zien hoe hij vroeger reparaties deed en gereedschappen maakte. Er zijn ook demonstraties met het elektrische gedeelte van het gemaal.

*Weekend van de Stoombemaling, 22, 23 en 24 april, Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, Medemblik Inl 0227-544732

Autografenveiling

Verzamelaars van handtekeningen kunnen tot en met 7 mei schriftelijk bieden op autografen uit de veilingcatalogus van Manuscript. O.a. een brochure met afbeelding van Ivor Stravinsky met zijn handtekening. Een foto waarop schilder Ernst Fuchs poseert voor de beeldhouwer Arno Breker, gesigneerd door Fuchs. En een door Paul Krüger ondertekend staatsdocument uit de Boerenoorlog.

*Catalogus 010-4187972 (na 17u) of paulvanschaijk@hotmail.com

Culinair fietsen

In de Alblasserwaard wordt 25 en 27 april een culinaire fietstocht gehouden. De route van 20 kilometer begint met koffie en voert via een boerderijlunch naar een afsluitend diner. De gerechten zijn bereid met ingrediënten uit de Alblasserwaard.

*Culinaire fietsdag, 25 en 27 april, deelname ƒ75 (ƒ85 incl fiets), Inl VVV-regiokantoren of 0347-342044