Handelstekort VS breekt opnieuw record

Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten blijft records breken. Over februari kwam het uit op een ongekend bedrag van 29,2 miljard dollar (67,2 miljard gulden), 6,5 procent meer dan in januari. Dat heeft de Amerikaanse regering gisteren bekendgemaakt.

Het tekort in februari viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. De groei van het negatieve saldo was voor een groot deel te wijten aan een kostenstijging van de olie-import met 20 procent. De waarde van de Amerikaanse import steeg met 1,5 procent tot een nieuw record van 113,4 miljard dollar. De export verminderde met 0,2 procent tot 84,2 miljard dollar. Het tekort in de handel met Japan nam toe van 5,6 tot 6,7 miljard dollar, maar dat met China daalde van 6,0 tot 5,6 miljard dollar. Het negatieve saldo met de elf eurolanden zakte van 3,7 tot 3,1 miljard dollar.