Frank Gehry ontwerpt nieuwe Guggenheim

De Canadese architect Frank Gehry, bekend om zijn futuristische lijnen, zal het ontwerp maken voor het nieuwe Guggenheim Museum dat aan de oevers van de Hudson in New York zal worden gebouwd. Het huidige Guggenheim Museum is gevestigd in het beroemde spiraalvormige gebouw van Frank Lloyd Wright op Fifth Avenue. Dat biedt niet langer voldoende ruimte om de permanente collectie van het museum tentoon te stellen. Het nieuwe gebouw, waarvan een maquette in het museum te zien is, is driehoekig van vorm, en zal bedekt zijn met een laagje titanium. Volgens een woordvoerder van het museum zullen in het oude gebouw werken tot 1945 tentoongesteld worden, terwijl in het nieuwe museum de nieuwste kunst te zien zal zijn. Gehry ontwierp eerder het Guggenheim Bilbao in Spanje, dat in 1998 geopend werd.