Eenden

Hoe is het toch mogelijk, was mijn eerste reactie bij alleen al het lezen van de titel van het stuk : Injectie tegen geslachtsdrift eenden (NRC Handelsblad, 18 april).

Argumenten zijn onder meer: De eenden van tegenwoordig maken het te bont, bezoekers van het park schrikken als eenden zich zo wreed gedragen. Nou zijn dit allemaal redelijke argumenten om iets te veranderen aan de situatie; het lijkt me inderdaad geen aangenaam gezicht om te zien hoe woerden op beestachtige wijze een vrouwtjeseend verkrachten. Daarbij in de kantlijn gelaten dat eenden beesten zijn, en het gedrag heel natuurlijk is.

Zou het niet een veel beter idee zijn het overschot aan woerden te vangen en te verhuizen naar een ander oord? Lijkt mij in ieder geval een veel natuurlijker idee dan het gaan injecteren met hormonen.

    • Maarten Borg