Cyberterrorist opgepakt

De 15-jarige internet-vandaal die bekend staat als Mafiaboy kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen voor het lamleggen van 1.200 sites in februari. De Canadese hacker is afgelopen zaterdag aangehouden door de Canadese politie en de Amerikaanse FBI.

De Canadese justitie en de FBI hebben dit gisteren bekend gemaakt op een persconferentie in Montréal. Janet Reno reageerde in Washington verheugd: ,,We moeten jongeren laten weten dat ze met iets als dit niet zomaar wegkomen.''

Het virtuele vergrijp staat te boek als het ernstigste geval van `cyberterrorisme' in de geschiedenis van het internet. In februari werd een aantal Amerikaanse webpagina's, waaronder de zoekmachine Yahoo!, de boekhandel Amazon.com, de veilingsite eBay en de nieuwspagina CNN.com, urenlang lamgelegd.

MAFIABOYpagina 15