Playstation2 blijkt ongevaarlijk

De Playstation2 blijkt ongevaarlijk. Tot die conclusie is het Japanse ministerie van Handel gisteren gekomen. Eerder beperkte elektronicaconcern Sony de export van deze spelcomputer, omdat het vreesde dat onderdelen van de geavanceerde computer voor militaire doeleinden zouden worden gebruikt. Het meest winstgevende product van Sony mocht aanvankelijk niet onbeperkt worden uitgevoerd, omdat experts bang waren dat de technologie geschikt zou zijn voor raketgeleidingssystemen.

,,Het is uiteindelijk toch een algemeen product en dus hebben we de procedures versoepeld'', verklaarde Takashi Fukaya, minister van Handel en Industrie. Sony hoopt vier miljoen exemplaren in Japan te verkopen en in totaal zes miljoen in de Verenigde Staten en Europa. Eind 2000 moet de computer in het Westen in de schappen liggen.