Jagger: film over zichzelf

Rolling Stone Mick Jagger gaat een film produceren naar een door hemzelf geschreven script over de opkomst van een rock 'n' roll ster in de jaren zestig. Het verhaal, dat wordt omschreven als een onthullende, compromisloze blik achter de schermen van de muziekindustrie, is grotendeels gebaseerd op Jaggers eigen leven. Jagger is in het verleden nooit ingegaan op aanbiedingen van uitgevers om zijn autobiografie te schrijven. Zijn herinneringen aan de jaren zestig zouden te verward zijn, aldus de zanger. Insiders betwijfelen dat echter. Jaggers script, onder de titel The Long Play, beschrijft de eerste jaren van een aankomende popster in de muziekwereld, diens relatie tot zijn ouders, en de verhouding tot zijn eigen gezin. Volgens een woordvoerder van Jagger komt er op dit moment nog geen personage gebaseerd op Jerry Hall voor in de film.

Jaggers allervroegste jaren lijken niet de meest veelbelovende voor een spannend script. Vorige maand omschreef zijn vader hem nog als een `very pleasant boy' die goed voor zijn broertje zorgde, zijn best deed op school en genoot van vakanties met het hele gezin. En Andrew Loog Oldham, de eerste manager van de Stones, claimt in een binnenkort te verschijnen autobiografie dat de band `clean-living' en `well-behaved' was, totdat hij ze zelf het `bad-boy image' opdrong, als contrast met de Beatles.

Jagger heeft zijn eigen filmproductiebedrijf, Jagged. Zijn eerste productie, de thriller Enigma naar de bestseller van Robert Harris, wordt op dit moment verfilmd door regisseur Michael Apted, met Kate Winslet in de hoofdrol. Geruchten dat Jagger voor The Long Play regisseur Martin Scorsese heeft aangetrokken worden door zijn woordvoerder ontkend. Wie de hoofdrollen zullen spelen is nog niet bekend.