Gorris niet naar Cannes

In tegenstelling tot eerdere berichten neemt de nieuwe film van Marleen Gorris, de Nabokov-verfilming The Luzhin Defense, niet deel aan de competitie van het Filmfestival van Cannes (10-22 mei). Tijdens een persconferentie van het festival bleek de Brits-Frans-Italiaanse coproductie op de definitieve lijst te ontbreken. Wel werd de selectie van de Nederlandse low-budget-film Jacky van Fow Pyng Hu en Brat Ljatifi voor de sectie `Un certain regard' bevestigd.

Over enkele dagen maken de niet-officiële secties van Cannes (Quinzaine des Réalisateurs, Semaine de la Critique) hun programma bekend.

De jury onder voorzitterschap van de Franse regisseur Luc Besson zal zich onder meer over twee musicals buigen: Dancer in the Dark van Lars von Trier en Oh Brother, Where Art Thou? van eerdere Palmwinnaar Joel Coen. De Iraanse Samira Makhmalbaf (20) is met haar tweede film The Black Picture de jongste deelnemer uit de geschiedenis van het festival.