`Geen heropening van zaak-Putten'

De minister van Justitie heeft juridisch geen mogelijkheden om terug te komen op het vonnis in de moordzaak Christel Ambrosius. Dit heeft een woordvoerder van Justitie verklaard. Vandaag moet minister Korthals antwoord geven op een verzoek tot vrijlating van H. Du Bois en W. Viets, dat hun advocaat, P. Doedens, heeft ingediend. De mannen zitten zes jaar en acht maanden vast voor de moord in 1994 op Ambrosius, maar beweren al jaren onschuldig te zijn. Onlangs wees een DNA-test uit dat haren die op het lichaam van Ambrosius werden gevonden, niet van de verdachten zijn. Sperma op het lichaam van het slachtoffer was ook niet van de twee mannen. Van wie het sperma en de haren wel zijn heeft de politie nooit achterhaald. Du Bois en Viets zeggen onder zware druk bekentenissen te hebben afgelegd. Zij willen dat hun naam wordt gezuiverd. Volgens Justitie moeten zij daartoe een herzieningsprocedure aanspannen bij de Hoge Raad.