`Figo ster van het magische Barça'

De nacht van Figo. Volgens de Spaanse kranten was de Portugese voetballer gisteravond tegen Chelsea de grote ster van het weer `magische' Barcelona. ,,Figo behoort nu tot de grootsten van het Europese voetbal'', schreef El País vanmorgen.

Na vier nederlagen heeft Barcelona zich volgens de dagbladen op een ,,grandioze wijze'' gerevancheerd. ,,Barcelona heeft zijn magische geest weer terug. De club bewerkstelligde een overwinning die Van Gaal met gouden letters kan bijschrijven'', schreef El Mundo. Volgens het Catalaanse dagblad El Periodico is ,,het team van Van Gaal weer terug met het beste voetbal na een nacht waarin Barcelona het vertrouwen weer won.''

Voor de Madrileense sportkrant Marca was het belangrijkste nieuws dat Spanje nu al verzekerd is van een finalist in de Champions League. ,,Madrid, nu ben jij aan de beurt'', kopte de krant, hopend op een Madrileens succes vanavond tegen Manchester United, zodat Real weer uit de schaduw van de Catalanen kan treden.

De Britse bladen schreven over ,,een nacht vol drama'' voor het Chelsea van de Italiaanse coach Vialli. ,,Euro-pijn voor Vialli'', kopte The Sun. The Mirror had één woord nodig: ,,Adios!'' Volgens The Independent verweerde Chelsea zich knap, maar is ,,op dit hoge niveau alleen strijdlust niet genoeg''.