Eieren zoeken

Ik ben elf en ik woon met mijn broertje, vader en moeder, helemaal in 't verre Afrika! In Kameroen. Omdat het Pasen is gaan we met de Nederlandse kolonie een paar dagen op vakantie. Onze bediende `Boy' Mamadu gaat ook mee. We noemen hem altijd `Mama-doet-het-wel'. We gaan naar een soort Centerparcs maar dan op z'n Afrikaans. Héél anders dus.

Ik ga er wél paaseieren schilderen met m'n vriendjes. Vader verstopt ze later. In het oerwoud! Die gaan wij dan weer zoeken. Een beetje gek. Toch hebben we onbedaarlijke pret, omdat we er niet ééntje kunnen vinden! Er is niemand die er wat van snapt. Vader haalt limonade om ons te troosten. In de koelkast vindt hij een stapel hardgekookte eieren.

Mama-doet-het-wel komt binnen, vader kijkt hem vragend aan. Hij grijnst breed: `So funny! So many eggs I found in garden! Dirty they were! I washed up them all and put them in fridge!'

    • Cor van der Wijk