Vlaamse knoflooksaus

Vlaanderen: Vlaams Blok, rechts-extremisme, eigen volk eerst. Maar op een druilerige maandagochtend in Gent genieten we met volle teugen van de prachtige middeleeuwse huizen aan de Graslei en de Groentenmarkt. We hebben wel iets anders aan ons hoofd dan Flip de Winter en het migratieprobleem. Moe van het wandelen strijken we neer in een frietkot en bestellen een friet met onze favoriete saus: samurai.

Ik vraag: `Loopt het kot nog een beetje met al die pizza-, shoarma- en pitatenten van tegenwoordig?' Het frietenvrouwtje van rond de 60 buigt zich naar me toe: `Of 't waar is weet ik niet, maar de Turken mengen sperma door de knoflooksaus. Iedereen hier zegt 't. Veel mensen durven die saus al niet meer te eten. Nogmaals, ik zal niet zeggen dat 't waar is, maar ene bagatel zal 't ook wel nie zijn.'

Ze is bloedserieus. Sperma door de knoflooksaus. Effectieve antireclame jegens de concurrent of opmaat naar een Gentse Kristallnacht?

    • Micha Kat