Selectie Radio

De avonden. In het eerste uur literair variété met verhalen van Thomas Verbogt, Martin Reints, Wim de Bie en A.L. Snijders en muziek van de zanger/gitarist Bart Jan Baartmans. Na elven een gesprek met Willem Witteveen over zijn boek De denkbeeldige staat; voorstellingen van democratische vernieuwingen. Na halftwaalf Afrikaanse popmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Vijfde verdieping. Gesprek met taalkundige dr. Nelleke Oostdijk en spraaktechnoloog dr. Helmer Strik over het zogeheten Corpus Gesproken Nederlands, een databankproject van de Nederlandse en Vlaamse regering met duizend uur gesproken Nederlands. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.

Weldenkende mensen. Debat met o.a. PvdA-senator W. Witteveen, hoogleraar geschiedenis N.C.F. van Sas en D66-partij-ideoloog J. Glastra van Loon over de modernisering van het koningshuis. Morgen, Radio 1, 16.04-17.00u.