Lopende zaken

Met verontwaardiging heb ik in de krant van 8 april de voorbespreking gelezen van `Lopende Zaken' door Raoul Heertje.

Kritische beschouwingen zijn zinvol indien zij opbouwend en gefundeerd zijn. Maar opmerkingen als `voorhuidsloos individu' en `de kromste neus van West-Europa' aan het adres van medewerkers van het Centraal Joods Overleg, en `naoorlogs tuig' aan het adres van de heer Wim Kok, zijn zonder meer grove beledigingen.

De bewering dat `de feitelijke uitbetaling van het bedrag volstrekt irrelevant is' wordt zonder nadere toelichting een loze kreet en is ten onrechte door mijnheer Heertje `namens de joodse gemeenschap' uitgesproken. Een dergelijk artikel is in mijn ogen ongenuanceerde en onzindelijke journalistiek. Ik heb de eer te behoren tot de joodse gemeenschap, maar de heer Raoul Heertje heeft niet namens mij gesproken.

    • Sara Spier