KvK's eisen ruimte in Groene Hart

Het bedrijfsleven in Midden-Nederland moet in het Groene Hart meer ruimte krijgen. Een vitaal Groene Hart is voorwaarde voor de ontwikkeling van de Randstad. Dat schrijven vier Kamers van Koophandel in het rapport Duurzaam en Dynamisch. Zij overhandigden het eerste exemplaar vandaag aan voorzitter Biesheuvel van de Kamercommissie voor economische zaken. Het standpunt staat haaks op de opvatting van minister Pronk (Ruimtelijke Ordening), die aan de voortdurende bebouwing van de randen van het Groene Hart paal en perk wil stellen. Pronk wil dat vastleggen in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. Het Groene Hart is geen eiland maar onderdeel van de Randstad, aldus de kamers. ,,De Randstad vormt een belangrijke metropool binnen het Europees kerngebied tussen Londen, Berlijn en Parijs.''