Internationaal

LONDEN

De FTSE-index in Londen noteerde vanmiddag een fractie lager dan het slot van 5.995 punten gisteren, toen de Londense beurs na de klap op Wall Street bijna 3 procent was gekelderd. Londen wist gisteren al enigszins te profiteren van het herstel dat zichtbaar werd na de opening van de beurzen in de Verenigde Staten. De Engelse beurs kon er vanochtend echter geen vervolg aan geven. ,,Er zijn niet veel kopers'', aldus een handelaar. ,,Zeker niet met Pasen voor de deur. Beleggers willen hun posities in deze woelige markt snel afsluiten. Zeker wanneer je bedenkt dat sommige beurzen met Pasen wel open zijn en andere niet.''

FRANKFURT

De beurs van Frankfurt, die de schade gisteren had weten te beperken tot minder dan een half procent, ging vanochtend omlaag. Beleggers schrokken van tegenvallende cijfers over de Duitse economie. De DAX-index noteerde na het middaguur 1,19 procent lager. Alleen de telecom-, media- en technologieaandelen wisten zich redelijk te handhaven.

PARIJS

Ook de beurs van Parijs ondervond weinig last van de mini-krach op Wall Street, maar verkeerde vanochtend wel in mineur. De CAC-index noteerde 41 punten lager op 6.020 punten. Uitzondering was France Telecom dat 5 procent aandikte na de bevestiging dat het deze zomer zijn mobiele-telefoniepoot naar de beurs wil brengen.

AZIË

De effectenbeurs van Tokio was vandaag de enige van de beurzen in Azië die zich niet wist te herstellen van de grote koersdalingen van gisteren. De Nikkei-index, die gisteren met 7 procent was gezakt, werkte zich tegen het einde van de handel wel wat op, maar leverde toch 39 punten ofwel 0,2 proicent in op een stand van 18.970 punten.

De beurs van Zuid-Korea, die gisteren met een verlies van 12 procent de hardste klappen had gekregen, liet de grootste winst aantekenen. De koersen gingen met 5,6 procent omhoog.

In Hongkong bedroeg de winst van de beursindex bij het slot van de handel 3,5 procent. Gisteren waren de koersen er met 8,5 procent omlaag gegaan. De Australische aandelen stegen met gemiddeld 2,3 procent na een verlies van 5,8 procent op de voorgaande dag.

NEW YORK

Wall Street heeft zich gisteren gedeeltelijk hersteld van de koersval van afgelopen vrijdag. Het Dow-Jonesgemiddelde steeg met 277 punten ofwel 2,7 procent tot 10.582 punten.

De technologiebeurs Nasdaq steeg met 6,55 procent nog een stuk sterker, met 217 punten naar 3.538 punten. Deze beurs liep tijdens de mini-krach een verlies op van bijna 10 procent.