DSB Groep ziet winst stijgen

De financiële dienstverlener DSB Groep heeft de nettowinst het afgelopen jaar zien groeien naar 75,8 miljoen gulden - een stijging van 69 procent ten opzichte van 1998. Van de nettowinst werd volgens het concern 4 miljoen gulden gegenereerd via Internet. De gemiddelde stijging van de winst van het in 1975 opgerichte Buro Frisia komt daarmee uit op gemiddeld 30 procent per jaar in de afgelopen vijf jaar.

De stijging van de groei is mede te danken aan de aankoop van vier bedrijven die actief zijn op het gebied van bemiddeling en verlening van consumptief krediet. Ook dit jaar nam DSB drie gelijksoortige bedrijven over.

Het resultaat uit gewone bedrijfsoefening voor belasting steeg in 1999 met ruim 53 procent naar 108,5 miljoen gulden. Daarvan was de helft afkomstig uit bemiddeling voor krediet, hypotheken en vermogensproducten. Een tiende kwam uit consumptieve kredietverlening en bijna 40 procent uit de verzekeringsactiviteiten.

DSB is een van de grootste verstrekkers van consumptief krediet in Nederland en is bekend van de merken Frisia Financieringen, Crefinass Topkrediet en Postkrediet. Voor het jaar 2000 verwacht bestuursvoorzitter D. Scheringa een versterking van de huidige marktpositie en een verdubbeling van de opbrengsten uit hypotheekbemiddeling.

Scheringa kondigde zaterdag aan met DSB naar de beurs te willen gaan. De beursgang moet 700 tot 900 miljoen gulden opbrengen. DSB wil het geld aanwenden voor de financiering van acquisities en investeringen in autonome groei. De beursgang wordt ook benut voor het invoeren van een aandelenregeling voor alle medewerkers.