Arbiter Van Egmond

Scheidsrechter Van Egmond, die zondag het duel Ajax-AZ na beledigende spreekkoren in zijn richting vijf minuten staakte, zegt dat hij de spreekkoren tegen AZ-speler Boussatta niet heeft gehoord.

Na de wedstrijd uitte AZ-trainer Van der Lem kritiek op de arbiter omdat die met twee maten zou hebben gemeten. Een deel van de Ajax-aanhang scandeerde minutenlang `Boussatta je moeder is een hoer', maar pas toen Van Egmond zelf voor `hoerenjong' en `kankerlijer' werd uitgemaakt staakte hij het duel. Van Egmond zei vanmorgen alleen gehoord te hebben dat het publiek ,,de naam Boussatta'' riep. ,,Ik ben er ook door niemand op het veld opmerkzaam op gemaakt. Als mensen vinden dat er iets gedaan moet worden, zouden spelers of de club zelf het initiatief een keer moeten nemen. Het is vrij simpel om daar achteraf mee te komen.''

Toen de arbiter de wedstrijd staakte kwam Boussatta op de arbiter af. Van Egmond: ,,Hij zei tegen mij dat ik door moest laten gaan. `Trek het je niet aan, want ze roepen ook naar mij. Ik trek het me ook niet aan'.'' Directeur voetbalzaken van AZ Van der Zee bevestigt de lezing van Van Egmond, die wel aan de tuchtcommissie van de KNVB melding maakte van de spreekkoren tegen de AZ-speler.